social media voor ondernemers in de financiële dienstverlening
Bel 06 5050 4461

De Facebook Poll – TIP #6

In Blogs, Nieuws on

Een poll maken op Facebook. Het is een functie op Facebook die door bedrijven nog niet veelvuldig wordt ingezet, terwijl het makkelijk op te zetten is en het je veel informatie kan verschaffen.

Het is voor bedrijven interessant om regelmatig een poll op te zetten omdat je jouw volgers op een leuke en interactieve manier kunt betrekken bij de informatie en inhoud die je deelt op je zakelijke pagina.

Bovendien kunnen de antwoorden je feedback en nieuwe inzichten geven, onder andere voor je marktonderzoek of bij het nemen van bepaalde beslissingen.

Ook kun je het inzetten voor het versterken van je merk, voor wat humor op je zakelijke pagina of voor de promotie van je producten en/of diensten. De mogelijkheid bestaat namelijk om je antwoorden aan te kleden met afbeeldingen of leuke GIFjes, waardoor je niet alleen maar tekst hebt, maar ook een leuke post.

Hoe werkt dan het aanmaken van een poll? Ik laat het je zien in de volgende stappen.

Stap 1. Op je zakelijke pagina klik je op ‘Een poll maken’. Als je die niet meteen ziet, klik dan even op ‘Alles weergeven’.

Stap 2. Je krijgt daarna onderstaand scherm. Daar vul je de vraag of stelling in. Daarna voeg je de antwoordmogelijkheden toe. Tot op heden kun je slechts twee antwoordmogelijkheden geven, helaas. De antwoorden kun je voorzien van een leuke afbeelding of GIF.

Stap 3. Het laatste wat je moet doen is de duur van de POLL instellen en daarna kun je de POLL inplannen of direct publiceren.

Mochten er updates komen m.b.t. de functionaliteit van de polls op Facebook, dan lees je dat natuurlijk direct op mijn zakelijke pagina https://www.facebook.com/vonkfactor13

 

 

 

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*