social media voor ondernemers in de financiële dienstverlening
Bel 06 5050 4461

Twitter als ultieme zoekmachine voor ondernemers- TIP #2

In Blogs, Nieuws on

TwitterJaren geleden zette ik mijn eerste schreden op Twitter, gewoon om uit te vinden wat het was en of ik er iets mee kon. Inmiddels heb ik een paar duizend volgers en gebruik ik het ook echt om snel op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

Maar Twitter kan veel meer voor je betekenen. Veel mensen weten niet dat Twitter een geavanceerde zoekfunctie heeft en dat je daar heel gericht mee kunt zoeken.

Deze zoekfunctie is te vinden via deze link https://twitter.com/search-advanced Maar ook via je eigen profiel. Hoe? Dat laat ik je zien via onderstaande stappen.

Zoeken met Twitter

Hoe kan ju nu goed zoeken op Twitter.

Stap 1. Op je eigen profiel tik je eerst een zoekwoord in rechtsboven. Vervolgens kom je in een scherm met de resultaten. Daarna klap je linksboven de zoekfunctie open door te klikken op ‘weergeven’.Twitter

TwitterStap 2. Klik vervolgens op ‘Geavanceerd zoeken’.

 

twitterStap 3. Je bent nu in de zoekfunctie. Je kunt beginnen met zoeken. 

Je ziet dat je in de zoekfunctie allerlei opties kunt benutten, tot op de locatie en datum aan toe kun je zoeken. Ik heb bijvoorbeeld gezocht op ‘huis kopen’, de taal op Nederlands gezet, datum van 1 december 2017 tot en met 16 januari 2018 en de locatie op Rotterdam en omgeving.

Resultaten van het zoeken op Twitter

Dat levert resultaten op. Vervolgens kun je deze resultaten natuurlijk bekijken, mensen of bedrijven gaan volgen en nog belangrijker reageren op tweets en op die manier je expertise laten blijken als hypotheekadviseur bijvoorbeeld.

 

Dit voorbeeld is bruikbaar voor ondernemers in de financiële dienstverlening, maar je kunt de zoekvraag natuurlijk helemaal aanpassen aan je eigen wensen.

Autoriteit kweken met Twitter

Twitter wordt vaak gebruikt om vragen te stellen. Wat is er nu mooier dat jij als ondernemer deze vragen voorbij ziet komen doordat jij gericht zoekt op bepaalde termen. Op deze manier kun jij potentiële klanten helpen en tegelijkertijd werk je aan je eigen naamsbekendheid. Je kweekt autoriteit door adequaat en snel vragen te beantwoorden en mensen te helpen.

Het levert je misschien niet directe omzet op, maar wel interactie met een potentiële klant.

Heb je nog vragen over hoe jij de zoekfunctie optimaal kunt gebruiken? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag!

 

 

Waarom Twitter en hoe zet je een Twitterprofiel op – TIP #1

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*