communicatie, social media & tekst voor ondernemers
Bel 06 5050 4461

Wekelijkse Social Media TIP #31 – Maak jij deze fout ook…op LinkedIn?

In Tips on

Deze tip is wat mij betreft echt een open deur…Toch stapt lang niet iedereen door die open deur. Waar gaat dit over hoor ik je denken. Het gaat over LinkedIn en de manier waarop je mensen uitnodigt om ‘te linken’ op dit zakelijke netwerk.

Regelmatig krijg ik uitnodigen waarbij de standaard tekst van LinkedIn gebruikt is, zoals Hi Manon, I’d like to join your LinkedIn network. Mijn advies: neem de moeite een persoonlijk bericht te schrijven. Het blijft beter hangen en de kans op interactie is groter en daarmee ook je moment om echt even kennis te maken. Dat in het geval je elkaar niet eerder in real life bent tegengekomen.

Nodig jij bijvoorbeeld weleens iemand uit die op jouw profiel heeft gekeken? Ik wel. Ik doe dat niet door op de button ‘Connect’ te klikken, want dan heb je de uitnodiging al verstuurd, maar door op (in dit geval de desktop) naar het persoonlijk profiel van iemand te gaan, daar op ‘connect’ te klikken en dan de mogelijkheid van persoonlijk bericht toevoegen kiezen.

Mijn tekst in dat geval zou kunnen luiden: Beste… Wat leuk dat je op mijn profiel hebt gekeken. Ik zie dat onze netwerken elkaar goed kunnen aanvullen. Zullen we linken? Hartelijke groet Manon Vonk.

Heb ik iemand ontmoet in real life, dan zoek ik die persoon op en doe een connectieverzoek. De tekst luidt dan bijvoorbeeld: Beste…Leuk je gisteren gesproken te hebben. Ik zou graag met je linken. Je weet maar nooit hoe we van elkaars netwerk gebruik kunnen maken. Als ik je ergens mee kan helpen of als je een vraag hebt, laat het weten. Ik help je graag. Hartelijke groet, Manon

Op je mobiel

Nu zitten de meeste van ons te scrollen op hun mobiel. Ook ik zit vaak via mijn mobiel op LinkedIn. En ja ik weet het…de button ‘Connect’ is dan snel ingedrukt en je onpersoonlijke uitnodiging is al de ether in. Ook via je mobiel kun je een persoonlijke uitnodiging versturen.

Ik gebruik de app van LinkedIn op mijn telefoon. Als je iemand ziet waarmee je zou willen connecten, ga ook dan naar het ‘volledige profiel’ van de persoon in kwestie.

Dus:

  1. Klik op het ‘hoofd‘ van de persoon.
  2. Je bent nu op het profiel, maar nog niet het volledige profiel. Klik daarvoor onderaan op ‘Volledige profiel weergeven‘.

linkedin uitnodiging3. Klik dan vervolgens op het driehoekje naast ‘Inmail‘. linkedin uitnodiging

4. Kies voor ‘Uitnodiging aanpassen’linkedin uitnodiging

Nu kun je een persoonlijke tekst toevoegen.

Je zult merken dat mensen dan reageren op je uitnodiging. Als je merkt dat ze je hebben toegevoegd, zonder dat ze zelf reageren op je uitnodiging. Stuur dan een berichtje waarin je ze bedankt dat ze jou aan hun netwerk hebben toegevoegd. Mijn ervaring is dat ik dan vrijwel altijd een reactie krijg.

Wees persoonlijk. Je zult merken dat je dan sneller wel die interactie krijgt en dat kan tot hele leuke ‘online’ gesprekken leiden.

Soms krijg ik de vraag waarom ik wil connecten omdat onze werkvelden bijvoorbeeld best wel verschillen. Zorg dat je ook dan je antwoord klaar hebt.

Succes en heb je vragen dan weet je mij te vinden.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*