communicatie, social media & tekst voor ondernemers
Bel 06 5050 4461

Zoeken op Facebook, hoe doe je dat eigenlijk? – TIP #5

In Blogs, Nieuws on

Jij wil toch alles weten van je doelgroep? Alleen op die manier kom je erachter wat je doelgroep bezighoudt en hoe jij ze van dienst kunt zijn.

Facebook kan je daarbij uitstekend helpen. Ken jij de functie Facebook Graph Search al?

Facebook Graph Search laat jou zoeken door de activiteiten en interesses van jouw fans op Facebook. Het stelt je instaat om de interesses van je doelgroep nog beter in kaart te brengen. Daardoor kun je zorgen dat je relevant bent voor je volgers, wat uiteindelijk tot meer interactie moet leiden. En je kunt daardoor ook je ‘Interesse doelgroepen’ in Advertentiebeheer beter inrichten.

Wat is Facebook Graph Search?

Het is een relatief simpele tool waarmee je via de zoekbalk van Facebook allerlei extra informatie kunt ontdekken over de volgers van jouw pagina. Bijvoorbeeld waar hun interesses liggen en welke artikelen zij zelf delen.Graph Search

Voordat je ermee aan de slag gaat zijn twee dingen van belang.

 1. Zorg dat bij instellingen in je persoonlijk profiel je voorkeurstaal op English(US) staat
 2. Typ je zoekopdrachten in het EngelsWat ik interessant vind om te weten, is hoeveel mensen mijn pagina leuk vinden, waarmee ik niet persoonlijk bevriend ben op Facebook. Om daarachter te komen typ ik de volgende opdracht in de zoekbalk: ‘People who are not my friends that like Vonkfactor13’. Met deze zoekopdracht zie je precies wie jouw pagina leuk vindt en wat je ook gelijk ziet is allerlei extra informatie, zoals hun functie, waar ze gestudeerd hebben, waar ze wonen, et cetera.Maar ook welke pagina’s zij leuk vinden.Dit is slechts een voorbeeld van hoe je de functie kunt gebruiken om meer te weten kan komen over jouw volgers.Er zijn nog veel meer zoekopdrachten aan te maken.Bijvoorbeeld:
  • ‘interests liked by people who like [jouw pagina]’

  Als je de interesses weet van je doelgroep kun je bijvoorbeeld in spelen op de content die je wilt gaan plaatsen of artikelen die je wilt schrijven.

  Een andere zoekopdracht is:

  • Pages liked by people who like [jouw pagina]’.

  Het zou dan slim zijn om zelf ook die pagina te volgen en leren van wat zij plaatsen. En ook hier kun je natuurlijk weer de pagina van een concullega invullen. Je ziet dan welke pagina’s jouw doelgroep ook weer volgt

  Dit zijn slechts een paar voorbeelden die je kunt gebruiken met Facebook Graph Search.

  Wat levert het je op?

   Door op deze manier op zoek te gaan naar de interesses van je volgers, kun je je berichten daarop aanpassen. Als blijkt dat jouw volgers geïnteresseerd zijn in online marketing, schrijf daar dan vervolgens een aantal berichten of blogs over.

  Deze manier van zoeken op Facebook, geeft je ook informatie waarmee je jouw doelgroepen in Advertentiebeheer van Facebook verder kunt invullen. We hebben het dan over ‘Interesse doelgroepen’. In een ander artikel laat ik je zien hoe je interesse doelgroepen kunt samenstellen

  Het geeft je ook houvast voor ‘persona marketing’. Ook dit onderwerp ga ik in een ander artikel verder met jullie bespreken.

  Wil je er nou meer over weten? Neem gewoon contact op, ik vertel je er graag meer over.

   

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*